Eksjö kommun är nu med i projektet ATTRACT - ett initiativ för att stärka hållbara pendlingsalternativ och flexiblare arbetsliv. För dig innebär det att du kan dra nytta av förmåner och lösningar för ett hållbarare arbetsliv. Här beskrivs de insatser som erbjuds för dig som är anställd vid Eksjö kommun. Välj en eller flera insatser som du skulle vilja vara med i och skicka in din ansökan så kontaktar vi dig för vidare information.

Illustration buss

Bli bussigare

Insatsen innebär att du som kör bil till arbetet istället åker kollektivt under en period för att upptäcka fördelarna med att åka kollektivt.

Du får en 20-dagarsbiljett. Det innebär att du kan åka 20 resdagar när du vill i hela länet under en 60-dagarsperiod. Begränsat antal platser. 

Fördelar

 • Du bidrar till att sänka koldioxidutsläppen 
 • Du får möjlighet att testa kollektivtrafiken 
 • Du inspirerar din omgivning till ett mer hållbart resande. 
Illustration bil med personer i

Bli en samåkare

Insatsen innebär att du som pendlar med
egen bil till arbetet testar att samåka hela eller delar av resan med kollegor under en period.

Du får tillgång till samåkningsappen Freelway. I appen kan du lägga in resor när du kan samåka med någon annan (både köra och åka med). Mobilnumret du anger vid intresseanmälan är det nummer som kopplas till appen. Vid samåkning betalar du milersättning till den som kör.

Fördelar

 • Du lär känna fler kollegor 
 • Du sänker dina resekostnader
 • Du bidrar till att sänka koldioxidutsläppen
 • Du får möjlighet att se hur det är att samåka
 • Du inspirerar din omgivning till att samåka mer
 • Du ökar serviceutbudet genom fler transportmöjligheter
Illustration cykelställ

Få ett cykligare arbetsliv

Insatsen innebär att du som kör bil till arbetet istället testar att cykla till jobbet (hela eller delar av sträckan) under en period.

Väljer du den här insatsen så har du chansen att vinna en Winther classic alu 3-växlad cykel (ev. vinstskatt betalas av vinnaren). Skulle du inte vinna, kan du genom att välja den här insatsen köpa en liknande cykel för 4995 kr på Cykelsmedjan.

Fördelar 

 • Du får frisk luft och bättre kondition som i sin tur leder till bättre hälsa.
 • Du sänker dina resekostnader
 • Du inspirerar din omgivning till att cykla mer

Intresseanmälan

Namn(Obligatoriskt)
Ange din e-postadress
Du måste ha en smartphone för att få tillgång till tjänsterna. Det mobilnummer du anger måste vara samma som kopplas till tjänsterna.
Välj den eller de insatser du är intresserad av(Obligatoriskt)
Hur ser din bilanvändning normalt sett ut i din arbetspendling? (Om pandemin har påverkat din pendling så uppge hur den var innan pandemin)(Obligatoriskt)
Uppge det alternativ som närmast beskriver din bilanvändning. Om du t ex skjutsar barn till skola så ska du uppge kör ensam och inte samåkning.
Har du frågor eller förslag till oss så kan du skriva dem här så återkommer vi till dig inom kort.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för projektadministration. Efter projektet raderas uppgifterna.(Obligatoriskt)